Gevulde Paprika's

Heerlijke gezonde paprika's gevuld met voedzame en gezonde producten

4 personen
20 min. bereiden
20 oventijd

4 rode paprika’s
1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
300 g rundergehakt
300 gr rijst (1 minuut)
198 g maiskorrels
1 el paprikapoeder

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten.
    Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
  • Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.