Romige paprikasoep

Frisse en gezonde soep met paprika's en andere gezonde groenten

4 personen
35 min. bereiden

2 rode paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
1 grote wortel
2 eetl olijfolie
2 theel paprikapoeder
2 tomaten
1 liter water
2 bouillontabletten
125 ml crème fraiche
Zout en peper

  • Snijd de paprika’s eerst doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in  blokjes. Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de paprika, wortel en ui ongeveer 10 minuten aan. Snijd dan de tomaten in kwarten. Voeg de tomaten, knoflook en paprikapoeder toe en bak deze groente 2 minuten mee.
  • Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Daarna de bouillonblokje erbij en het geheel goed doorroeren. Laat de soep nog zo'n 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer dan alles met een staafmixer en breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de crème fraiche over de soep of roer er in zijn geheel dor heen. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.